Spre pagina principală
SECȚIA DE ÎMPRUMUT PENTRU COPII  
Secția pentru copii
 • Deține :
  - circa 67000 volume, pentru care se asigură accesul liber al utilizatorilor la raft (expunere 100%). Fondul de carte este adresat mai multor categorii de vârstă și cuprinde: cărți de colorat, reviste cu benzi desenate, bibliografie școlară, toate domeniile umaniste și tehnice și un bogat fond de referință;
  - un modul pentru lectură și informare pe loc, cu 14 locuri.
 • Număr volume împrumutate și consultate: circa 90.000/an;
 • Frecvența medie a utilizatorilor : 120/zi;
 • Înscrierile se efectuează la Biroul unic de înscriere care se află în incinta Secției pentru copii;
 • Are abonament la publicațiile: Popcorn, Bravo, În lumea lui Tanu, Donald Duck, Tom și Jerry, National Geografic Junior, Să ne jucăm pe calculator.
 • Deține următoarele cataloage: alfabetic, pe titluri, tematic, al poveștilor și basmelor, electronic.
 • Organizează expoziții, activități educativ-didactice și de cunoaștere a bibliotecii, vernisaje, serbări și alte acțiuni culturale și de popularizare a științei.
 • Secția pentru copii organizează în parteneriat cu școlile din municipiul Bacău programe educative la inițiativa cadrelor didactice. Dintre acestea, enumerăm: Ora de bibliotecă, concursuri pe diferite teme din programa școlară, prezentări de carte, inclusiv volume semnate de cadrele didactice, serbări școlare tematice.
 • Printre partenerii noștri de activități se află și grădinițele din municipiu, împreună cu care deja am finalizat cu succes mai multe programe (vezi albumele foto din site).


PROGRAM PENTRU PUBLIC


  LUCRĂRI AFLATE ÎN FONDUL SECȚIEI

  În colecția Enciclopedia RAO, seria Larousse - enciclopedia pentru tineri - Secția pentru copii a Bibliotecii Județene C. Sturdza Bacău deține 9 volume. Fiecare temă este introdusă printr-un sumar care enumeră diferite capitole și oferă informații despre conținut.
  Textul este însoțit de fotografii care ilustrează tema.
  La sfârșitul fiecărei lucrări se găsește un indice care ajută la găsirea rapidă a informației căutate. Cele nouă volume sunt : Religiile lumii, Pământul o planetă activă, Universul, Matematica și informatica, Plante și animale, Corpul omenesc, Aventura cărții, Comunicarea, de la origini la Internet, Sporturile.

Enciclopedia RAO

Noutati

În anul 2005, fondul de carte al secției s-a îmbogățit cu un număr de 1261 volume, dublu față de anul 2004.  

Lecturi pentru prichindei
Cei mai mici cititori apreciază în mod deosebit prezentările de carte achiziționată de secția noastră special pentru ei : "Prima mea carte cu povești", "Antologie de povești pentru cei mici" precum și cărți care prezintă curiozități din lumea vie și care le trezește un interes deosebi t: "Triceratops avea coarne", "Marea este sărată", "Păianjenii țes pânze", "Săpunul face balonașe", "Munții au zăpezi pe culmi", "Burticica face gălăgie", "Șerpii năpârlesc", "Peștilor le-au crescut picioare".
Enciclopedii pentru pici
În seria enciclopediilor petru copii, s-au achiziționat în anul 2005 titluri deosebit de interesante și foarte căutate de toți utilizatorii noștri. Realizate grafic deosebit, pe un suport velin, cu un conținut bine structurat, subliniat de imagini sugestive, volumele din această serie răspund cerințelor și nevoii de informare.
Istorie
Un domeniu foarte căutat, bine reprezentat în fondul secției, este istoria. Enciclopediile și cărțile de referință achiziționate în 2005 răspund pe deplin programei școlare, constituindu-se în același timp și într-o plăcută lectură în timpul liber. Volumele cuprind explicații accesibile iar ilustrațiile vin să susțină interesul cititorului.
 
Spre pagina principală